PREDSTAVLJAMO NAŠE PARTNERE – ROCHE D.O.O.


U sklopu Portala CME.ba, u seriji članaka ćemo predstaviti naše partnere koji nam pomažu u kreiranju vrhunskih tečajeva i edukacija. Danas predstavljamo zlatnog partnera Portala, farmaceutsku kuću Roche doo.

 

ROCHE globalno


Roche je vodeća inovativna farmaceutska kompanija posvećena poboljšanju zdravlja i usmjerena na naučna istraživanja. Mi kreiramo, proizvodima i činimo dostupnim najbolja inovativna rješenja iz oblasti dijagnostike i liječenje sa ciljem da unaprijedimo zdravlje i kvalitet života ljudi. Dobrobit pacijenta je najvažniji razlog našeg postojanja i naš osnovni cilj.
Roche sa sjedištem u Baselu, Švicarska, je najveća svjetska biotehnološka kompanija sa inovativnim lijekovima u oblasti onkologije, virusologije, inflamatornih bolesti, poremećaja metabolizma i CNS-a. Roche je također svjetski lider u in–vitro dijagnostici, dijagnostici malignih bolesti zasnovanoj na molekularnoj/genskoj analizi, te dijagnostici kardiovaskularnih, upalnih i infektivnih bolesti, kao i pionir u kontroli i dijagnostici dijabetesa.


Cilj i strategija kompanije Roche je personalizirani pristup zdravstvenoj zaštiti i obezbjeđenje lijekova i dijagnostičkih sredstava koji omogućavaju vidljiva poboljšanja zdravlja, kvalitetu života i preživljenje pacijenata, jer bez obzira na značajne pomake koji su napravljeni na području medicine, potreba za novim, inovativnim dijagnostičkim proizvodima, testovima i lijekovima je veća nego ikad.
Roche globalno zapošljava oko 90 000 ljudi širom svijeta i zastupljen je u preko 100 zemalja.
Kompanija je globalno organizovana u 2 operativne jedinice:
• Farmaceutika i
• Dijagnostika
Prioritet kompanije je odgovoriti na zahtjeve moderne medicine, napraviti pomak u liječenju pacijenata otkrivanjem i proizvodnjom inovativnih lijekova koji će imati visoku efikasnost, sigurnost, a i farmakoekonomsku opravdanost. Fokus dakle nije samo na dijagnosticiranju i tretiranju simptoma bolesti, već i na integrisanom pristupu liječenja koji daje veći broj mogućnosti za brzo i pouzdano identificiranje i tretiranje bolesti u ranoj fazi, kada se njeni destruktivni efekti još uvijek mogu spriječiti.
Zbog toga Roche čini velike investicije u otkrivanje i razvoj novih molekula koje će napraviti razliku u životima pacijenata sa investicijama od 9,9 milijardi Švicarskih franaka u 2016-oj u razvoj i istraživanje, sa istim trendom i u budućnosti.

ROCHE u Bosni i Hercegovini


Predstavništvo Hoffmann La Roche Ltd. počinje sa radom u Bosni i Hercegovini 1998. godine, i od tada postaje član velike Roche grupacije. Krajem 2010. godine, Roche u Bosni i Hercegovini registruje i prelazi sa poslovanjem u samostalnu lokalnu kompaniju ROCHE d.o.o. – ROCHE Ltd., sa sjedištem u Sarajevu.
Kompanija ROCHE d.o.o.- ROCHE Ltd. danas, vodeća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, globalno spada u grupu Roche zemalja Istočne Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EEMEA) sa sjedištem u Baselu, Švicarska.


Roche u Bosni i Hercegovini trenutno ima 26 registrovanih lijekova sa kojim prometuje, odnosno 47 oblika i jačina.
Roche BiH upošljava 34 visoko educiranih profesionalaca čija je odgovornost da uz etičan rad, poštujući Roche kodeks ponašanja i pravila ponašanja u poslovanju, kompaniju kao vodeću u farmaceutskoj industriji u svijetu, pozicioniraju kao lidera i na tržištu Bosne i Hercegovine. Vrijednosti koje vezuju sve uposlene u Roche kompaniji ne samo u Bosni i Hercegovini već i u 100 drugih lokacija širom svijeta su:
• Integritet: otvoreni smo, iskreni, etični i originalni
• Hrabrost: poduzetni smo i spremni preuzeti rizik
• Strast: predani smo i koristimo svo naše znanje i energiju za dobrobit pacijenata.

Više o kompaniji možete potražiti na OVOM linku.

25.09.2017.

O CME.ba

CME.ba je prva online, multimedijska edukacijska platforma za kontinuiranu medicinsku edukaciju u BiH.

KONTAKT I IMPRESUM

USLOVI KORIŠTENJA

Ko je trenutno prijavljen?

Trenutno nema prijavljenih korisnika

Pretplatite se na naš newsletter

vrh
2021 © CME.ba Sva prava zadržana. Proudly made with Apple.