OSNOVANO DRUŠTVO ZA INTERNU MEDICINU BIH


U sklopu Portala CME.ba, naši korisnici mogu očekivati i vijesti iz svijeta medicine iz našeg regiona i šire. Pa čast da bude prva takva vijest pripala je sljedećoj vijesti o osnivanju još jednog velikog i bitnog medicinskog udruženja u našoj zemlji…

Obavještavamo Vas da je 16.9.2017.godine, u Hotelu Pahuljica na Vlašiću, održana Osnivačka skupština Društva za internu medicinu BiH. Radi se o medicinskom udruženju svih ljekara koji prakticiraju internu medicinu, odnosno njene srodne grane na području BiH. Potreba za ovakvim udruženjem postoji već dugo, posebice s obzirom da u zemljama u susjedstvu ovakav način organizacije internista postoji već dugo sa jasnim benefitima za razvoj i unaprjeđenje interne medicine.

 

Posebno raduje činjenica da su Osnivačkoj skupštini prisustvovali internisti koji prakticiraju u svim krajevima naše zemlje, na svim nivoima zdravstvene zaštite, te ljekari koji prakticiraju i u državnim i u privatnim zdravstvenim ustanovama. Na Osnivačkoj skupštini, pored osnivačkog akta i usvajanja Statuta Društva, izabrana su upravljačka tijela koja će u narednom periodu pokušati da privuku što veći broj članova sa ciljem udruživanja u krovno internističko udruženje, bez obzira na subspecijalnosti.

Za Predsjednika i potpredsjednike Društva su izabrani:
• Prof.dr.sc. Nermin Salkić – predsjednik – UKC Tuzla
• Prim.dr. Aleksandar Dobrovoljski – potpredsjednik – UKC Banjaluka
• Prof.dr.sc. Monika Tomić – potpredsjednica – SKB Mostar

Za Predsjednicu i potpredsjednike Skupštine Društva su izabrani:
• Prim.dr.sc. Nedžada Hukić-Suljkanović – DZ Tuzla
• Dr. Davor Vojnović – OB Jajce
• Prim.dr. Mirsad Đugum – Poliklinika «Atrijum», Sarajevo

Za predsjednika Upravnog odbora od 11 članova izabran je Prof.dr.sc. Milenko Bevanda iz SKB Mostar, dok je izabrani predsjednik Nadzornog odbora Dr.sc. Zoran Tošić iz OB Brčko. Website društva sa registracijskim formularom i pristupnicom za članove će biti dostupan u bliskoj budućnosti na adresi www.dimbih.ba.

GALERIJA SLIKA

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”38″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”foo_box_free_edition” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”fadeIn” special_effects=”none”][/gallery_bank]

O CME.ba

CME.ba je prva online, multimedijska edukacijska platforma za kontinuiranu medicinsku edukaciju u BiH.

KONTAKT I IMPRESUM

USLOVI KORIŠTENJA

Ko je trenutno prijavljen?

Trenutno nema prijavljenih korisnika

Pretplatite se na naš newsletter

vrh
2021 © CME.ba Sva prava zadržana. Proudly made with Apple.