LJEKARSKA KOMORA TUZLANSKOG KANTONA AKREDITACIJSKI PARTNER PORTALA CME.ba 


 

Poštovani posjetitelji i korisnici Portala CME.ba,

Ogromno nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da su Ljekarska komora TK i Portal CME.ba od danas u partnerstvu. Od danas su svi tečajevi na našem portalu akreditovani, te se mogu i formalno koristiti za prikupljanje CME bodova u svrhu produženja licence. Portal će takođe u narednom vremenu prenositi sve vijesti i najave sa stranice Ljekarske komore TK, a sa druge strane Komora će Portal koristiti kao svoj kanal za plasiranje edukacijskih aktivnosti organiziranih od strane Komore.

Ovo je iznimno bitna vijest za sve naše korisnike, jer će se na ovaj način riješiti hronični problem sa prikupljanjem CME bodova kojeg imaju pojedini ljekari, posebno oni koji prakticiraju u udaljenijim mjestima i područnim ambulantama, a kojima je odlazak na bilo kakvu CME aktivnost veliki problem. Sada, iz udobnosti doma, svaki naš korisnik može slušati i gledati naše edukacijske aktivnosti, uz dobijanje primjerenog certifikata na kraju iste – naravno nakon položenog završnog testa.

Naši korisnici iz drugih krajeva BiH i drugih zemalja regiona takođe mogu koristiti naše certifikate po principu reciprociteta, s obzirom da su tečajevi certificirani od strane Ljekarske/liječničke komore. Ovo funkcionira po principu da certifikat kojeg dobijete učestvujući na nekom regionalnom sastanku, a koji je certificiran od strane lokalne komore, važi i u državi u kojoj prakticirate, naravno uz bodovanje prema pravilniku lokalne komore. Tečajevi certificirani od strane Ljekarske komore TK bi po tom principu trebali biti priznati i od strane regionalnih komora. Još jednom podsjećamo da su naši tečajevi takođe koncipirani prema kriterijima Evropske asocijacije za CME (EACME), uz obaveznu recenziju sadržaja i transparenciju u slučaju postojanja sponzorstva.

Svi dosadašnji certifikati su retroaktivno osvježeni, tako da se takođe mogu koristiti. Nadamo se da će ova izvanredna vijest doprinijeti Vašoj percepciji Portala CME.ba kao ozbiljnog edukacijskog medija za ljekare na prostorima BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i jednog hub-a za diseminaciju medicinskog znanja i na dokazu bazirane medicine.

Vaš CME.ba

O CME.ba

CME.ba je prva online, multimedijska edukacijska platforma za kontinuiranu medicinsku edukaciju u BiH.

KONTAKT I IMPRESUM

USLOVI KORIŠTENJA

Ko je trenutno prijavljen?

Trenutno nema prijavljenih korisnika

Pretplatite se na naš newsletter

vrh
2019 © CME.ba Sva prava zadržana. Proudly made with Apple.

Suglasnost sa primjenom kolačića

U skladu s novom europskom regulativom, Portal CME.ba je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, pamćenje Vaših tečajeva i Vašeg progresa ostvarenog u njima, kao i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Ovaj prozor će se sam zatvoriti.